Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

O Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας, στην Οικουμενική Ολονυκτία απόψε στο Βατικανό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πάπας Φραγκίσκος, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τζάστιν Ουέλπι και άλλοι κορυφαίοι θρησκευτικοί ταγοί θα πάρουν μέρος, απόψε, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε «Οικουμενική Ολονυκτία Προσευχής». Η τελετή αναμένεται να λήξει στις 8 το βράδυ, τοπική ώρα και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία, μεταξύ των άλλων, της γνωστής γαλλικής μοναστηριακής κοινότητας Τεζέ. Παράλληλα, στην ολονυκτία θα πάρουν μέρος πάνω από τρεις χιλιάδες νέοι, οι οποίοι έφτασαν στην ιταλική πρωτεύουσα από όλο τον κόσμο.

ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι "η αλήθεια δεν χρειάζεται δυνατές κραυγές για να φτάσει στις καρδιές των ανθρώπων."

Όπως υπογράμμισε η κοινότητα Τεζέ «η συνάντηση αυτή, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ρώμη και συγχρόνως σε άλλα μέρη του κόσμου, θέτει στο επίκεντρο μια λιτή τελετή, για να εισακουσθεί ο λόγος του Κυρίου, με μια μακρά στιγμή σιωπής και διαμεσολάβηση υπέρ της ειρήνης».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η προετοιμασία της ολονυκτίας ήταν μια πραγματική άσκηση συνοδικότητας, με την επιθυμία να πάρουν μέρος, σε αυτή, πολλοί εκκλησιαστικοί εταίροι. Πάνω από πενήντα, διαφορετικών ομολογιών, οι οποίοι δούλεψαν μαζί, σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς της Καθολικής Εκκλησίας». Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να χοροστατήσει στην θεία λειτουργία στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Θεόδωρου του Τήρωνος, στο Παλατίνο της Αιώνιας Πόλης.



Η Αγρυπνία Οικουμενικής Προσευχής με τον Πάπα Φραγκίσκο ΕΔΩ


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπροσευχη λέγεται αυτό ή μήπως λανθανω;

Ανώνυμος είπε...

Η δεύτερη φωτογραφία είναι απόλυτα ενδεικτική.
Ο Πάπας καθιστός στον θρόνο να περιβάλλεται από όλους τούς άλλους, που στέκονται όρθιοι.
Φαίνεται καθαρά ποιός έχει το Πρωτείο καί την Εξουσία σέ όλο τον κόσμο καί ποιοί απλώς συμμετέχουν.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 1 Οκτωβρίου 2023 στις 9:21 μ.μ.

Αν και γνωρίζεις κατά την άποψή μου, προσπαθείς να παραπλανήσεις τους αναγνώστες. Γνωστό το σπορ της διαστρέβλωσης της αλήθειας από την εποχή των Πρωτοπλάστων από το φίδι. Ο 85χρονος Φραγκίσκος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο ή μπαστούνι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με το γόνατό του. Κάθετε στην πολυθρόνα διότι δεν μπορεί να σταθεί όρθιος για πολύ ώρα και όχι για τους λόγους που έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμην, αλλά έχω μερικές επιφυλάξεις.
1. Δέν μού φαίνεται απλή πολυθρόνα, αλλά θρόνος, διότι έχει αρκετά υπερυψωμένη πλάτη.
2. Σε πολυθρόνα κάθεται στην τρίτη φωτογραφία, που είναι όμοια με αυτές που κάθονται οι άλλοι, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δέν μπορούμε να πούμε τίποτε.
3. Στήν επίσκεψη που εδέχθη από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, (δημοσιεύεται σε επόμενη ανάρτηση σου), τόν υπεδέχθη όρθιος καί φωτογραφήθηκε επίσης όρθιος.
Φυσικά δέν είμαι στο μυαλό του Πάπα, αλλά μερικές φορές οι φωτογραφίες έχουν κάποια σημειολογία.
Πάντως αν τον αδικώ ή αν παραπλανώ τους αναγνώστες, ζητώ συγγνώμην από τον Πάπα καί τούς αναγνώστες.

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Ἡ Μία Ἁγία Καθολικὴ (Ὀρθόδοξος) καὶ Ἀποστολικὴ Ἐκκλησία κατέκρινε τὸν Παπισμὸν ὡς αἵρεσιν, καὶ τοὺς ὀπαδοὺς ταύτης παπικοὺς ὡς αἱρετικούς...

Ἐγκυκλίου Ὀρθοδόξων Πατριαρχῶν 1848, Μ. 385

Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Η προκατάληψη κάποιων δεν έχει όρια. Διαστρέφουν ακόμα και τη σωματική αδυναμία του Πάπα Φραγκίσκου να ορθοποδήσει ! Η "Οικουμενική Ολονυκτία " μπρος στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης διαβάζεται από μέρους μου ως μια θαυμάσια "de facto" ευκαιρία και προσπάθεια αναφοράς και παράκλησης στο Χριστό, "όση εκάστου η Τριαδική πίστη, όλων των πληγωμένων παιδιών του Θεού, αδελφών του Χριστού, μόνου, εντελώς μόνου τελικά αρμόδιου να τους κρίνει ! Αθανάσιος Κοτταδάκης

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί φιλοπαπικοι μαζευτηκατε εδώ μέσα!!!! Περίεργο...

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς ο Χριστός είναι ο μόνος αρμόδιος καί τελικός Κριτής όλων μας, αλλά η Εκκλησία έχει ήδη λάβει μέτρα κατά των αιρετικών, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, αναθεματίζοντας τους καί αποκόπτοντας τους από το Σώμα της.
Να μήν το ξεχνάμε αυτό.