Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Εγκαίνια Ιερού Ναού στην Κινσάσα

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος εγκαινίασε τον μοναστηριακό Ναό της “Παναγίας της Παραμυθίας” στο μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου. Σε μια ήσυχη  περιοχή ο μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος είχε ξεκινήσει, με την δωρεά αδελφών, την ανοικοδόμηση αυτού του Ιερού Ναού της Παναγίας με την επιθυμία σιγά σιγά να περιστοιχηθεί με κελλιά στα οποία θα μονάζουν εκείνοι που θα επιθυμούσαν την μοναχική ζωή. Ο μακαριστός δεν πρόλαβε να χαρεί σε αυτή την ζωή τον χώρο αυτόν να διαμορφώνεται σε μοναστήρι αλλά το χαίρεται τώρα από τον ουρανό βλέποντας τον ναό να ολοκληρώνεται και να εγκαινιάζεται από το πνευματικό του παιδί και διάδοχο του Μητροπολίτη Θεοδόσιο.


Η χαρά του σίγουρα είναι μεγαλύτερη βλέποντας δίπλα από τον Ναό της Παναγίας της Παραμυθίας να ανοικοδομείται το πρώτο κτήριο που θα μείνουν κονγκολέζοι μοναχοί. Η ακολουθία τελέσθηκε με την παρουσία μόνο μοναχών και δοκίμων μοναχών αλλά και τριών συνεργατών του Μητροπολίτου: του κ. Δημητρίου Βαμβακά, του κ. Θεοδώρου Φουμουζάζα και της κα Θεώνης  Φουρκιώτη . Ο Μητροπολίτης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με πολλή συγκίνηση αναφέρθηκε στην σημασία των εγκαινίων ενός ναού, στην παρηγοριά που σκορπά η Παναγία σε αυτούς που την αισθάνονται μητέρα τους και την επικαλούνται και στην ομορφιά της ησυχίας στην μοναχική ζωή όταν αυτή συνδέεται με την επίτευξη των αρετών.
Ευχήθηκε να ευωδιάζουν οι ψυχές όλων με την εργασία των αρετών, όπως την ημέρα αυτή των Εγκαινίων  ο Ναός της Παναγίας πλημμύρισε από την ευωδία του Αγίου Πνεύματος αλλά και των αρωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην τελετή. 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους πατέρες τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β’1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μας γεμίζει χαρά η πρόοδος της Εκκλησίας στα Έθνη. Όταν ο Μητροπολίτης θέλει μπορεί στο Όνομα του Χριστού να κάνει θαύματα. Αυτό που κάνει ο Μητρ. Θεοδόσιος είναι ένα θαύμα. Η Ορθοδοξη Εκκλησία αυξάνει. Να βοηθήσουμε όλοι μας στην προσπάθεια με προσευχή και με υλική συμπαράσταση.