Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η Αιτωλοακαρνανία στον αγώνα του 1821

Η «Χριστιανική Ένωσις Αγρινίου», θέλοντας να συμβάλλει στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης για την επανάσταση του 1821 στην Αιτωλοακαρνανία, απηύθυνε κάλεσμα σε έγκριτους εκπαιδευτικούς της περιοχής, με τα κείμενα των οποίων σχηματίστηκε τόμος 300 σελίδων με γενικό τίτλο:
Οι ένδοξες σελίδες της Αιτωλοακαρνανίας στην Εθνεγερσία του ’21.
Με πλούσια εικονογράφηση και άριστη βιβλιοδεσία ο αναγνώστης συναντά στο βιβλίο τα σπουδαιότερα γεγονότα της τοπικής μας Περιφερειακής Ενότητας, όπως επίσης γίνεται αναφορά σε πρόσωπα – αγωνιστές που διαδραμάτισαν κύριο ρόλο.
Τιμάται 10 ευρώ.
Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Αιτωλοακαρνανίας και στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου (οδός Χαρ. Τρικούπη 35, τηλέφωνο 26410-22302, εσωτερικό 3,  info@xea.gr).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Χριστιανική Ένωση Αγρινίου πάντα στην πρωτοπορία άλλες στον λήθαργο διαρκείας.

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια η προσφορά της χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου,στα μαύρα χρόνια πού διανύουμε...
Συγχαρητήρια στον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Γαρουφαλή, καθώς καί στον στύλο τον ακλόνητο π. Λαυρέντιο Καρανάσιο.

Ανώνυμος είπε...

Νέος άνθρωπος ο πρόεδρός σας. Πιάνει τον παλμό του σήμερα και αφουγκράζεται το αύριο. Το ίδιο και ο πνευματικός σας οδηγός. Σε άλλα μέρη ο πρόεδροι είναι τρίτης εφεδρείας δεν πιάνουν το παλμό του σήμερα και ζουν στο χθες τους. Δεν μαζεύουν κόσμο αλλά διώχνουν από τον φόβο μην χάσουν την εξουσία. Το άσχημο ότι οι υπεύθυνοι πνευματικοί δεν τολμούν να μιλήσουν από τον φόβο της κλίκας τον προέδρων. Χρόνια τώρα οι ίδιοι όπως σε Ρωσία, βόρεια Κορέα, Κίνα κλπ.
Πότε θα κάνει ξαστεριά!
Νίκος