Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Αχ! κόσμε αντιφατικέ και παράλογε.

Ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου το Ραμαζάνι για τους φίλους Μουσουλμάνους απανταχού της γης. Σε όλο το χρονικό διάστημα του Ραμαζανιού, διάρκειας ενός μηνός (9 Απριλίου), οι Μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου, από κάθε είδους τροφή, ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα, και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του ηλίου. Καλό Ραμαζάνι να έχουν.

Έψαξα στις ειδήσεις για να δω, αν οι γνωστοί άθεοι που την Μεγάλη Παρασκευή, ψήνουν κρέατα και τρώνε για να προσβάλουν την ιερότητα της ημέρας ημών των Χριστιανών, θα έκαναν το ίδιο και στους φίλους Μουσουλμάνους, ψήνοντας έξω από τα Τζαμιά Αθήνας και Θράκης χοιρινά σουβλάκια, χοιρινές μπριζόλες καπνίζοντας και καταναλώνοντας κρασί.

Όμως στους Μουσουλμάνους τα ψευτοπαλλήκαρα των άθεων κάνουν τις κότες ή μάλλον είναι κότες. Όχι έξω από τζαμί δεν πάνε αλλά ούτε να μιλήσουν δεν τολμάνε οι θρασύδειλοι.

Όπου τους παίρνει, όπως στους χριστιανούς πουλάνε μαγκιές, στους μουσουλμάνους τίποτα, ούτε το όνομά τους δεν τολμούν να πουν.

Στην Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησε μια αφίσα προσβλητική για την οποία με κοσμιότητα έκανε μια έκκληση ο Μητροπολίτης να αποσυρθεί. Η διευθύντρια του Φεστιβάλ του απάντησε προφασιζόμενη την ελευθερία της τέχνης. Θα την ρωτούσα αν αυτή η αφίσα σατίριζε τα ιερά των μουσουλμάνων τι θα έλεγε; να τις υπενθυμίσω στο Παρίσι το περιοδικό Charlie Hebdo. 

Αχ! κόσμε αντιφατικέ και παράλογε.

Α.Κ.Κ.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος μιλάει αραιά, αλλά όταν μιλάει η πένα του χτυπάει ΚΈΝΤΡΟ.
Πέστα χρυσόστομε...

Ανώνυμος είπε...

Τα ζητάει ο οργανισμός μας τα χαστούκια. Ο Καντιώτης μας είχε πει κάποτε κουραμπιέδες. Δίκιο είχε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση εκτός από τον επίλογο.
Δέν φταίει ο αντιφατικός καί παράλογος κόσμος γενικά καί αόριστα. Είναι αφέλεια να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
Οι επιθέσεις καί οι προσβολές που γίνονται κατά του Χριστιανισμού είναι κατευθυνόμενες από σκοτεινά Κέντρα, τα οποία επιθυμούν να τόν εξαλείψουν με κάθε τρόπο.
Τούς ενοχλεί η διδασκαλία και η Πνευματικότητα του, διότι ελέγχονται τα έργα τους καί οι πεποιθήσεις τους.
Γι αυτό καί δέν στρέφονται κατά άλλων θρησκειών, ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βρούν διάφορα μεμπτά (πολυγαμία, εξολόθρευση των "απίστων", μίσος κατά του συνανθρώπου που έχει άλλη άποψη, κλπ.).
"Ει εμέ εδίωξαν καί υμάς διώξουσι" είπεν ο Κύριος. καί αυτός ο λόγος επαληθεύεται καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε όμορφα τα γράφεις. Περισσότερο συμφωνώ με την αφίσα της Θεσσαλονίκης. Μιλάνε περί τέχνης εκεί που τους παίρνει. Αυτοί αυτοξεφτιλίζονται με τις βλακείες που γράφουν στην επιστολή. Την διάβασα την απάντηση της κυριούλας και γέλασα με το νοητικό της επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

«Το να είσαι φεμινίστρια στην Δύση και να πολεμάς λυσσαλέα την «Χριστιανική καταπίεση» αγνοώντας παθολογικά το Ισλάμ, είναι σαν να είσαι φανατικός οικολόγος και δίνεις μάχες για το λιώσιμο των πάγων αλλά μόνο του βορείου πόλου»

Σχόλιο αγνώστου

Ανώνυμος είπε...

Πάντου τα δύο μέτρα και σταθμά. Οι ισχυροί και οι ανίσχυροι. Οι ευγενικοί και αγενείς. Οι ήπιοι και οι άγριοι.
Στους πρώτους κάνουνε ότι θέλουν στους δεύτερους μπαίνουν στο λαγούμι.

Ανώνυμος είπε...

Οι μουσουλμάνου δεν παίζουν….
Γνωρίζουν να κάνουν επιθέσεις….
Όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
Ο Θεός να μας προστατεύει

Ε. Β. είπε...

Ακριβώς αυτή η μακροθυμία είναι γεγονός εκκλησιαστικής αλήθειας, καθηλωτικής απεραντοσύνης, πρόσκλησης παντοτινής πάντων.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν... γι' αυτό και κραυγάζουμε κοσμικά, αντιδρούμε σαν ιδεολόγοι.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν πίστη, την Σταυρωμένη Αλήθεια: "ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου· ἡ γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται".