Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Πολλά τα έτη σας π. Χαρίτων

Χάριν τῶν ἰάσεων, Χαρίτων θείας ἐκ χάριτος, 
ἐπαξίως ἀπείληφας· ἐντεῦθεν πνευμάτων σοι, 
τῶν τῆς πονηρίας, τέτραπται ἡ πλάνη, 
καὶ νοσημάτων δυσχερῶν, λύμη φυγοῦσα οἴχεται Ὅσιε·
 πηγάζεις γὰρ ὡς νάματα, τῶν χαρισμάτων τὰ ῥεῖθρά σου,
 ἀφ' ὧν νῦν ἀρδευόμενοι, ἀνυμνοῦμεν τὴν μνήμην σου.
(από τους Αίνους της εορτής)
 
 Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του σεβαστού μου
Αρχιμ. π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλου

Σεβαστέ μου π. Χαρίτωνα ολοψύχως σας εύχομαι, έτη πολλά και ευλογημένα. Δέομαι  στον Δωρεοδότη Κύριό μας, να σας χαρίζει, υγεία αδιάπτωτη και μακροημέρευση, ώστε να διακονείτε την Αγία μας Εκκλησία και τον πάσχοντα άνθρωπο στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»

Στο πρόσωπό σας όλοι βλέπουμε τον άξιο κληρικό που δεν φείδεται κόπων και που αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του Θείου θελήματος. Τον ιερέα που δεν γνωρίζει τι σημαίνει κούραση, που δεν κάνει διακρίσεις, αλλά γνωρίζει μονάχα τι σημαίνει αγάπη, στον κάθε νοσηλευόμενο και το προσωπικό. Τον άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, που προσφέρεται κατά πάντα και δια πάντα, στην διαρκή υπούργηση του μυστηρίου της σωτηρίας των ψυχών. Με το παράδειγμά σας, μας   διδάσκετε.

Και σήμερα επί τη εορτή σας  εύχομαι η Παναγία η Βοήθεια, ο Άγιος Άνθιμος Χίου και ο όσιος Χαρίτων να σας ανταποδίδει εκατονταπλασίως τις θυσίες και τους κόπους της πολύχρονης ευδόκιμης διακονίας σας στον άνθρωπο.

Την ευλογία σας

Έτη πολλά π. Χαρίτων

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος
 
 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τον έχει η Παναγία καλά γιατί όσοι από μας πήγαμε στο Νοσοκομείο ως ασθενείς αισθανθήκαμε την φροντίδα του. Δεν είναι σχήμα λόγου όλο το 24ωρο είναι εκεί. Είναι ένα χαριτωμένο δώρο της Παναγίας ο π. Χαρίτων. Πολλά τα χρόνια του με υγεία.
Α.

Ανώνυμος είπε...

Το γνωστότερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο της Πάτρας.
Πολύχρονος

Ανώνυμος είπε...

Εγκάρδιες ευχές.
Μαρία Νικολαΐδη

Ανώνυμος είπε...

Είναι σημαντικός άνθρωπος που προσφέρει βοήθεια πνευματική, ηθική και υλική σε όλους τους ασθενείς. Εμψυχώνει το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Οι προσευχές μας για χρόνια πολλά με υγεία τον συνοδεύουνε.

Ανώνυμος είπε...

Εγχειρίστηκα και η βοήθεια και η συμπαράσταση του π. Χαρίτωνα και της κ. Μαρίας ήταν κάτι που ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ.
Πολύχρονος να είσθε πάτερ.

Ανώνυμος είπε...

πολλές ευχές καρδιακές να σας στηρίζει ο Θεός και να σας δίνει υγεία γιατί η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη.

Ανώνυμος είπε...

Είστε πάτερ Χαρίτων μια ψυχή γεμάτη αγάπη. Τέτοιες δραστήριες ψυχές με αγάπη πρέπει η Ιεραρχία να τις προωθεί για Μητροπολίτες. Εύχομαι σύντομα να τους φωτίσει ο Θεός να σας εκλέξουν. Γεμίσαμε από μετριότητες των γραφείων των Συνοδικών και της ψηφοθηρίας των σκοπιμοτήτων.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Πολυσέβαστέ μου π. Χαρίτων,
Σοῦ εὔχομαι ὁλοψύχως γιά τήν ὀνομαστική ἑορτή σου: "ἐν πρώτοις μνήσθητι Κύριε τοῦ ἀδελφοῦ καί συλλειτουργοῦ ἡμῶν Χαρίτωνος ἱερομονάχου, ὅν χάρισαι τῇ Ἁγίᾳ Σου Ἐκκλησίᾳ σῶον, ἔντιμον, ὑγιᾶ, μακροημερεύοντα καί ὀρθοτομοῦντα τόν λόγον τῆς Σῆς Ἀληθείας"
Μέ πολλή ἀγάπη Χριστοῦ, εὐλόγησον!
π. Νικόλαος