Σάββατο 24 Μαΐου 2025

Είναι απόκλιση από την Ορθοδοξία και σκέτος ακραίος προτεσταντισμός - Εύη Βουλγαράκη

Με αφορμή κάτι εκκλησιαστικά επεισόδια, αν και δεν είναι διόλου ευχάριστα, να πούμε για κάποιους εκκλησιαστικούς ταγούς ότι δεν είναι κανένα δικαίωμά τους, μήτε να εισηγούνται αναβαπτισμό σε βάρος αρχαιότατων συνοδικών αποφάσεων, μήτε να υποδέχονται αποτειχισμένους, μήτε γενικά να εφαρμόζουν τις ιδιωτικές τους εκκλησιολογίες και σχισματικές θεολογίες. Ας είμαστε ξεκάθαροι σε ένα: οι ιδιωτικές θεολογικές ακρότητες, ακόμα και αν γίνονται στο όνομα μιας (σούπερ) Ορθοδοξίας, είναι απόκλιση από την Ορθοδοξία και σκέτος ακραίος προτεσταντισμός. Ανήκουν σε μια free church και όχι στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Και επειδή έχουν καταλάβει πολύ χώρο παρά τοις Ορθοδόξοις, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλοήθεις όγκοι. Μήτε θα συνηθίσουμε, μήτε μπορούν να γίνουν αποδεκτοί γιατί βλάπτουν την υγεία του σώματος.

Αυτό ισχύει και για τους παραδοσιοκράτες, αλλά και για τους εξ ημών φωταδιστές και λαμπαδάριους των φώτων που ανακηρύσσουν αυτοβούλως αιρέσεις στο πλαίσιο πολιτικών επικράτησης μιας δυτικής ατζέντας και εξάρτησης.

Εύη Βουλγαράκη

από το fb

1 σχόλιο:

jean alatzo είπε...

Γενικώς είμαστε των άκρων, χάθηκε το ίσωμα ; ρώτησε μία καμήλα όταν την ρώτησαν τι προτιμά.......Τώρα δε με το Δ/Δ τα πληκτρολόγια δεινοπαθούν ,όλοι γίνονται διδάκτορες Θεολογίας,Διεθνολογίας,Στρατιωτικών, Συνταγματολογίας κλπ