Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΟΒΡΥΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


 Κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε την  Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, Κυριακή μετά την Χριστού Γέννησιν, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οβρυάς Πατρών.


Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε τον στίχο της Ευαγγελικής περικοπής "Τεθνήκασιν οι ζητούντες  την ψυχήν του παιδίου " και αναφέρθηκε :
α)  στα ουράνια δώρα που έφερε η θεία Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην ανθρωπότητα,
β) πως θα ήταν ο κόσμος εάν είχε αποδεχθεί τα μηνύματα του Ευαγγελίου θα ήταν ένα  κόσμημα και μία πρόγευση του παραδείσου,
γ) ο Ηρώδης υφίσταται και σήμερα ετόνισε ο Θεοφιλέστατος και αναφέρθηκε στις εκτρώσεις στις φονικές πράξεις αγέννητων παιδιών με την σύμπραξη Ιατρών και γονέων.
Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε τη σύντομη ομιλία του λέγοντας ότι η εξημέρωση των ανθρώπων θα γίνει πραγματικότης εάν αποδεχθούμε το λυτρωτικό μήνυμα των Χριστουγέννων και να μετέχουμε στα Θεοπαράδοτα Ιερά Μυστήρια της Αγίας Εκκλησίας μας .
Κλείνοντας ο θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: