Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ζώντας στα 2221.... - Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου


 
Ζώντας στα 2221....

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
 
          Έτος 2221... Η Ευρώπη ζει τη Νέα Εποχή. Επιβλήθηκε το αρνησίθεο σύστημα εξουσίας, η φιληδονία κατά τις απόψεις των ντε Σαντ και Ντιντερό, η «απελευθέρωση της γυναίκας», κατά την ιδεολογία και τα συμφέροντα των φεμινιστριών των 20ου   και  21ου  αιώνων και η κατάργηση των εθνών, των γλωσσών  και των παραδόσεων τους, κατά τις επιδιώξεις του διεθνισμού του 21ου αιώνα.
          Για να προωθηθεί η εξάλειψη του Χριστιανισμού επιβλήθηκαν ριζοσπαστικά μέτρα. Για λόγους συμφέροντος του λαού εκκλησιές άλλαξαν χρήση όπως η Αγία Γενεβιέβη, στο Παρίσι, κατά τη Γαλλική Επανάσταση, ή  ισοπεδώθηκαν και έγιναν πισίνες, όπως έκαμε ο Στάλιν με το Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα. Επίσης απαγορεύθηκε η δημόσια χριστιανική διδασκαλία και εξαλείφθηκε  κάθε δημιουργία που θυμίζει τον Χριστό.
Για «την απελευθέρωση των ανθρώπων από τον σκοταδισμό» αφαιρέθηκαν  από τους ναούς και τα μουσεία οι εικόνες των Πανσελήνου, Θεοφάνη, Ρουμπλιώφ κ.α., και οι πίνακες των Μπος, Ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Μιχαήλ Αγγέλου, Θεοτοκόπουλου κ.α. Όσοι δεν αφαιρέθηκαν καλύφθηκαν με ειδικά παραπετάσματα, κατά την πρακτική του Τούρκου Ερντογάν στην Αγία Σοφία και στη Μονή της Χώρας, στην Κωνσταντινούπολη.  
Επίσης δεν ακούγονται πλέον η εκκλησιαστική μουσική των Ρωμανού και Κοσμά των Μελωδών και Ιωάννου του Δαμασκηνού, τα γρηγοριανά μέλη, και η θρησκευτική μουσική των Μοντεβέρντι, Μπαχ, Χαίντελ, Μότσαρτ, Μπετόβεν κ.α.... Ακόμη το Σύστημα αποτρέπει την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων του Ντοστογιέφσκι και όσων συγγραφέων μιλάνε για Χριστό, συνείδηση και μεταφυσική.
          Η γυναίκα απελευθερώθηκε πλήρως. Δεν μένει πλέον έγκυος. Η σύλληψη γίνεται σε δοκιμαστικό σωλήνα και η κύηση σε ειδικά ρομπότ. Ισχύει η ευγονική με τον έλεγχο και την επέμβαση στο DNA και γενικεύεται η ευθανασία. Τα παιδιά δεν ανήκουν στην οικογένεια. Αυτή έχει καταργηθεί και δεν υπάρχει διάκριση των φύλων. Υπάρχουν συμβιούντα άτομα ένα και άτομα δύο ή και τρία...Τα παιδιά εισάγονται υποχρεωτικά από το μαιευτήριο σε βρεφοκομεία και από τότε το Σύστημα έχει την ευθύνη της ορθολογιστικής κατάρτισης τους.
          Δεν υπάρχουν ιστορία, έθνος και παράδοση. Η ιστορία αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του 2221, την πρώτη ημέρα της Νέας Εποχής. Πρώτη η Γαλλική Επανάσταση δοκίμασε ανεπιτυχώς να αρχίσει από τότε η Ιστορία... Όλες οι προηγούμενες ιστορικές περίοδοι χαρακτηρίζονται «σκοτεινοί αιώνες», ανάξιοι να μνημονεύονται... Θεοποιούνται η τεχνολογία και η ηδονή. Το σύστημα κάνει το άτομο να μην σκέπτεται έξω από το επιβληθέν πλαίσιο λογικής. Όλα, του τα φροντίζει το Σύστημα: Την εργασία του, την αμοιβή του, τις σεξουαλικές του σχέσεις, τις ελεύθερες ώρες του, τη διασκέδασή του... «Για διευκόλυνσή του» καταργήθηκαν οι εθνικές γλώσσες. Επιβλήθηκε ένα γενικό απλουστευμένο σύστημα, που δεν παραπέμπει σε έννοιες...
          Ξύπνησα κάθιδρος από τον εφιάλτη. Συνήλθα γρήγορα. Όχι, είπα μέσα μου, έχουμε 2021. Είναι τα 200 χρόνια από την εθνική αποκατάσταση της Ελλάδος. Αν μετά από 200 χρόνια οι Έλληνες θα παραμείνουν με τις αρχές όσων ζούσαν το 1821 δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν...-       
         
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η τρομαχτική ανάγκη να γράψουμε μας οδηγεί σε συγγραφικές ανοησίες.
W