Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ"

 
Με κατάνυξη τελέσθηκε την Τετάρτη 28  Σεπτεμβρίου 2022 η ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Χαρίτωνος του Ομολογητού στον Ιερό Ναό "Παναγία η Βοήθεια" του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ".

Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. π. Χαρίτων Αθανασόπουλος, εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού και υπεύθυνος του πνευματικού και ποιμαντικού έργου στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ορισθείς προς τούτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.



Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του εορταζομένου Οσίου Χαρίτωνος αλλά και στο πρόσωπο του π. Χαρίτωνος δίδοντας έμφαση στην άοκνη εργασία του στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα. 

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στον π. Χαρίτωνα να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ζέση ψυχής και καρδίας την διακονία του δίπλα στους ιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αλλά και σε κάθε πονεμένη ψυχή που καταφθάνει εκεί, ώστε υπό την σκέπη της Εκκλησίας να βρίσκουν την ανάπαυση και την παρηγοριά. 

Κλείνοντας μετέφερε προς τον εορτάζοντα εφημέριο και το πολυπληθές εκκλησίασμα τις άπειρες, εγκάρδιες, πατρικές ευχές του αγγέλου της τοπικής μας Εκκλησίας του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.

Τέλος, οι πιστοί ευχήθηκαν από καρδιάς στον π. Χαρίτωνα χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό.









Δεν υπάρχουν σχόλια: