Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ», ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

«ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ»
«INSTITUTE FOR NATIONAL AND RELIGIOUS AFFAIRS»
(Κεντρικά Γραφεία: Μουσών 37, Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη).
(Πάτρα, Προσωρινή έδρα: «Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών», Μητρ. Παρθενίου 18)
 
Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄,
 
Μηνυματική επιστολή – ανάλυση της ενεστώσης κρισίμου γεωπολιτικής και γεωθρησκευτικής καταστάσεως στην «ευρωπαϊκή γειτονιά μας», που απαιτεί «φρόνιμα εθνικό και ομοψυχία».
Δημοσιοποιείται για ευρύτερο εθνικό και θρησκευτικό προβληματισμό. Απευθύνεται στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού», που τελεί υπό την Υπάτη Επίτιμη Προεδρεία Του, με αφορμή την φωτοτυπική έκδοση, διά των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων, για την επικαιρότητα της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης, 24 Ιουλίου 1923. Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από της ισχύος της Συνθήκης αυτής.
Το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» (Μέλαθρον Αναστασίου – Ιουλίας Μπίλλη», οδ. Μουσών 37, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, 54638) θα διοργανώσει, με αφορμή την αρχιεπισκοπή επιστολή, Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, τον Ιούλιο 2023, με θέμα : «Η επικαιρότητα της Συνθήκης της Λωζάννης, 24 Ιουλίου 1923. 100 χρόνια εφαρμογής και ισχύος της και η "αναθεωρητική" έναντι αυτής πολιτική διπλωματία».
Η Διαδικτυακή Επιστημονική αυτή Ημερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις τιμής για την 15ετία Αρχιεπισκοπείας Ιερωνύμου Β΄, 2008-2023, καθώς και του απολογισμού τριακονταετούς δράσεως του ΙΕΘΠ, 1993-2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια: