Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Η μητέρα ενός ιεραποστόλου στο Κονγκό μιλά για το παιδί της | Χρυσή Θασίτη | Σοφία Χατζή

Η μητέρα ενός ιεραποστόλου στο Κονγκό μιλά για το παιδί της | Χρυσή Θασίτη | Σοφία Χατζή


Με απλότητα δέχτηκα την απόφαση του γιου μου και το είδα ως θέλημα Θεού Η μητέρα ενός ιεραποστόλου στο Κονγκό μιλά για το παιδί της 
Με τη κα Χρυσή Θασίτη, μητέρα του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κωνσταντιανής, Κοσμά
Η συνέντευξη έγινε κάτω από τον ουρανό του ισημερινού στο Κολουέζι στο Νότιο Κονγκό, όπου βρέθηκε για λίγες μέρες η δημοσιογράφος Σοφία Χατζή, προσκεκλημένη με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων παρουσίας της Ορθοδοξίας στην περιοχή.
Η κα Χρυσή, μητέρα του Επισκόπου Κοσμά, ταξίδεψε το καλοκαίρι του 2023 εκεί, όπου διακονεί ο γιος της, με σκοπό να βρεθεί δίπλα του και να προσφέρει ό,τι μπορεί στο κλιμάκιο της Ιεραποστολής στο Κολουέζι, με την ευλογία του Μητροπολίτου Κατάνγκας κου Μελετίου.
Το πολύωρο ταξίδι, οι δυσκολίες και οι συνθήκες διαβίωσης δεν πτοούν την κα Χρυσή στην ηλικία που βρίσκεται και θα συνεχίσει να έρχεται και να προσφέρει. Η υποδοχή, η απλότητα, η αγάπη των ντόπιων Χριστιανών είναι αναπάντεχη. Τραγουδούν με υπέροχες φωνές και εκφράζονται σε κάθε ευκαιρία, όπως και στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας.
Συμμετέχουν όλοι καθημερινά στις ακολουθίες και στη Θεία Λειτουργία στο ιεραποστολικό κέντρο και μοιράζονται τα διακονήματα.
Η κα Χρυσή δεν αντέδρασε, δεν φοβήθηκε για τα βήματα του γιού της Επισκόπου Κωνσταντιανής Κοσμά από την είσοδό του στην ιερωσύνη, τον μοναχικό βίο, μέχρι και τη διακονία του στο μακρινό Κονγκό. Προτρέπει όλες τις μητέρες να είναι ανοιχτές στις επιλογές των παιδιών τους, στην απόφαση για ιεροσύνη και να έχουν εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού.

Στη συνέντευξη έχουν καταγραφεί ύμνοι και τραγούδια που με τον ιδιαίτερο ενθουσιαστικό τρόπο και χορευτική κίνηση αποδίδουν οι "μάμες" (μητέρες) και τα νεαρά αγόρια.

Ραδιοπαραμυθία 26.09.2023 - Καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, 91.2 FM 
Επιμέλεια - παραγωγή: Σοφία Χατζή
δείτε περισσότερες εκπομπές στο YouTube, στο playlist: ΡΑΔΙΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Σοφία Χατζή https://youtube.com/playlist?list=PLVOw7e45N8AfBDlBujCCViMyx36BQGksz 
Spotify (podcast): https://open.spotify.com/show/5X318QLNpY9Og41FIVelGS 
 δημιουργία βίντεο: kkaratz@gmail.com 
#sofiachatzi


Δεν υπάρχουν σχόλια: